Det här handlar om en anrik klubb, och som så här under sitt 105:e verksamhetsår ännu är vid god vigör. Under en rad år var man fusionerade med orienteringsklubben OK Gjurd, men sedan orienteringsintresset falnat, har man återgått till att satsa på skidåkning, och faktiskt i viss mån även friidrott under sommarhalvåret. Under höstarna bedriver man barmarksträning, men så fort snömängden medger startar skidskolan och träningsgrupperna.
Den här säsongen erbjuder man skidskola för barn födda 2016-2018, och träningsgrupper för födda mellan 2008 och 2015. De minsta lär sig att med liv och lust runda plastkoner och hantera små hinder på en liten plan yta intill själva skidspåret, där de äldre passerar på sina träningsrundor.
Klubben förfogar över slingor med längder från 600 meter till 1 mil, men på träningskvällarna används de kortaste sträckorna, så att man passerar stadion flera gånger, och får fler tillfällen till råd och stöttning från ledarna. Klubbens medlemsantal brukar passera 200, och det är en ovärderlig källa att hämta funktionärer ur, inte minst som klubben årligen sedan 1977 har arrangerat ungdomstävlingen Lillknösen, och som i år går av stapeln den 5:e februari. Namnet kommer sig av att den är en utveckling av seniorloppet Häbbersknösen, som klubben arrangerade årligen mellan 1920 och 1988.
Förutom vid Lillknösen planerar klubben den här säsongen att vara representerade vid ett tiotal ungdomstävlingar på distriktsnivå, vilket bland mycket annat kräver en väl fungerande styrelse. I spetsen för den styrelsen finns ordförande Ingela Granlöf som en god organisatör.
– Det är mycket jobb att hålla ihop all den här verksamheten, men så roligt att se uppslutningen. Ikväll har vi 6 ledare igång, som tar hand om ett 30-tal barn och ungdomar. Och så samsas vi förstås i spåren med helt vanliga kvällsmotionärer. Visserligen kan skidåkare kallas för individuella idrottare, men det är ett stort lagarbete att få allt att fungera.