Stuguns bollklubb

I bygden har man spelat organiserad fotboll sedan 1930-talet, men klubben i sin nuvarande form bildades 1955, och då som en sammanslagning med Bomsund-Höglundas fotbollsklubb. Och fotboll är precis vad man sysslar med.

A-laget har genom åren omväxlande spelat i divisionerna III, IV och V. Den dåvarande div III motsvarar nuvarande div I, och där har klubben spelat under två sejourer. Säsongen 2023 spelade man i div IV Jämtland-Härjedalen.

Då ungdomsverksamheten åter har växt de senaste åren har klubben nu 5 lag igång, och däribland ungdomslag från åldrarna 6-7 till 13-14 år. Hemmaplanen, Stuguns IP, ägs av Ragunda kommun och ligger ganska centralt i samhället vilket gör att många tar sig dit via en promenad eller cykeltur. Den kan också enkelt användas av Hansåkerskolan för idrottslektioner. Nu är det ju förstås inte bara tätortens invånare som vill spela fotboll, utan upptagningsområdet har en radie på cirka 5 mil.

För de yngre är det då oftast föräldrarna som får nöjet att skjutsa sina ungdomar. Även det är en viktig kugge för att klubben ska kunna fylla sina lag, och för att ge ungdomarna en bra grundfysik och ett tryggt socialt nätverk. En annan oumbärlig kugge är att det finns en fungerande och engagerad styrelse som kan organisera och leda verksamheten. Och det gör det här. Till på köpet en ung och energisk styrelse. Med 5 spelande lag , 3 planer och klubbhus blir det många bollar att hålla i luften.

– Det är mycket tid och energi som läggs på vår fotbollsklubb. Vi är väldigt tacksamma för allt från ledare, tränare, styrelse, alla aktiva, föräldrar, sponsorer, vår vaktmästare och allt. Alla behövs för att säsongerna ska rulla på. I Stuguns bollklubb skapar vi glädje och engagemang– tillsammans, förklarar ordförande Jessica Backström.

Senast uppdaterad 6 mars 2024