Sedan 2010 har Tobias Östlin och Conny Granlöf drivit sitt företag som bär deras förnamnsinitialer. Vad kraft står för kan vara lätt att räka ut. Eller? Det behöver inte bara betyda elkraft, utan också kraften hos alla deras anställda, som uppgår till ett 30-tal personer stationerade från Gästrikland i söder till Jämtland i norr. Man har faktiskt medarbetare så långt norrut som i Kiruna, men då handlar det om underentreprenörer.

Både Tobias och Conny har sysslat med elkraft i hela sina yrkesliv, och för Conny kom intresset redan som lillpojk hemma i Överammer.

– Ibland fick jag följa med min styvpappa på jobb, och det tyckte jag var riktigt spännande. Det började nog där. Han hade gått en Hermodskurs i ellära, det räckte ganska långt på den tiden.

Elintresset hos Tobias kom lite längre upp i åren, när det var dags att söka till gymnasiet efter högstadiet i Hammarstrand.

– De var visst bra på att göra reklam för ellinjen, så jag fastnade för den, och på den vägen är det. Det har blivit en bra väg. Conny och jag jobbade tillsammans i andra företag före TC kraft, men vi ville starta något eget för att kunna bestämma inriktningen själva. Och så har det blivit. Visst ingår TC kraft sedan 2022 i koncernen Instalco, men det förändrar inte mycket. Vi driver det som ett lokalt företag, och värnar lika mycket om våra privatkunder som de stora anbudskunderna. Alldeles nyss blev vi klara med Lugnviksskolan i Östersund, det var ett jobb på 24 miljoner. Andra änden av skalan är när vi säljer en stickpropp för några tior i butiken i Hammarstrand.

Som grädde på moset driver de alltså även en butik med eltillbehör. Och sedan 2019 dotterbolaget Z-signaler som sköter om trafiksignaler, gatubelysning och trafikmätningar åt Trafikverket i hela Norrland. Så långt kan ett intresse bära.

Senast uppdaterad 8 april 2024