Monique

I november 2015 hade Monique bestämt sig för att lämna sitt Holland och flytta till sitt nya hem i Sörböle utanför Bispgården tillsammans med två hästar och hunden Jack.

- Allting började 2014 när jag stängde min Western inspirerade hästbutik efter 18 år. Jag var less på att leva ett stressfullt liv.

Den lilla fritid som fanns spenderades med hästarna ute i naturen. Men det fanns inte tillräckligt med tid för att göra det som intresserade mest.

- Jag gav mig själv ett år ledigt och under den tiden besökte jag Sverige för första gången. Ett vintertäckt Värmland och ett besök till mitten av Sverige under våren stal mitt hjärta.

Det som följde beskriver Monique som världens snabbast utflyttning.

- Jag sålde mitt hus under sommaren och i november flyttade jag in på min gård i Sörböle.

Bild på hage och gång på väg till Moniques gård i Sörböle.

Efter flytten har Monique startat upp inte bara ett företag utan tre! På södra sidan av Indalsälven mitt i Ragundadalen såg hon till att göra sina drömmar till verklighet.

- Att få vara i naturen med hästar och människor är det jag älskar att göra.

 Hennes företag erbjuder allt från ställplats-naturcamping till ridturer med western quarterhäster och semester boende. Från seminarium om relationer mellan häst och ryttare till äventyrs aktiviteter runt om i Ragundadalen.

- Det har varit väldigt välkomnande från början. Jag är väldigt stolt och har hittat mitt hem här i Ragundadalen.

Två personer rider på varsin häst ute på en äng.
Senast uppdaterad 20 december 2023