Dick Bewarp

I byn Mårdsjön i Ragunda kommun bor Dick Bewarp. Här berättar han med egna ord varför han har valt att bo, verka och leva här!

Jag bodde i Malmö och tröttnade på all trängsel, busliv och ruskväder. Jag ville norrut och få lite Alaska feeling. Jag ville bo som i förr i tiden, långt ute på landet i en liten by där alla känner alla, och så ville jag ha insjötomt och bredband. Allt det där fick jag i Ragunda.

När jag väl flyttat till Mårdsjön så byggde jag ett amerikansk timmerhus. Det tog mig tre år att bygga kåken och som sen blev en TV-serie kallad Cowboykåken. Mitt mål var att kunna bo på ett ställe där jag slipper ta semester ifrån.

Dick Bewarps cowboykåk i Mårdsjön

Foto: Dick Bewarp

Huset blev ju en turistattraktion och för att rida på vågen och öka turismen till byn så bestämde vi oss för att bygga en stor flotte med skovehjul á la Mississippi. Även detta projekt blev en TV-serie kallad Cowboybåten.

Dick Bewarps cowboybåt som ligger på Mårdsjön.

Foto: Dick Bewarp

Har bara positiva erfarenheter med Ragunda kommun. Allt från bygglov till nya ideér. Hjälpsamt och enkelt.

Utmaningarna att bo i norrland är avstånden och kylan. I stan finns ju allt nära, men här ute så ligger närmsta butik två mil bort och beställa hem pizza kan man glömma. Vintern är lång här uppe och det är gott om snö. Gillar man att åka snöskoter och pimpla fisk, ja då är det ett paradis.

Bästa med Ragunda är friheten. Friheten att vara sig själv. Att göra det som man vill. Det är en enklare livstil. Inga krav eller måsten. Allt har sin egen tid.

Folk är snällare, hjälpsammare och man ställer upp för varandra. Lite mer som förr i tiden. Precis som det ska vara.

Om ni funderar på att flytta hit. Gör det. Allt är möjligt. Se på mig. Allt jag ville ha var en sjötomt och bredband, och efter 12 år så bor jag fortfarande kvar.

Dick Bewarp på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Radikal Film Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 20 december 2023