Majvor i Åbacken

Redan 1986 blev Majvor Ragundabo, och sedan 2005 bor 3 generationer Zetterström på släktgården Åbacken intill Indalsälven. Majvor och hennes man Håkan bodde först i Stugun, men flyttade till Åbacken med sönerna Andreas och Emil. Där kunde de ta det stora boningshuset i anspråk, medan Håkans föräldrar Rut och Nils-Erik flyttade ut till ett renoverat gårdshus.

Majvor kommer från en släkt fylld av dans och musikintresse, och den genen har hon verkligen fört vidare till sönerna, och framför allt till Emil. Förutom skogsmaskinförare och mekaniker är han, liksom Majvor, dansinstruktör på hög nivå. Inom kategorin Linedance är Zetterströms kända såväl nationellt som i övriga Europa, och Majvor håller även kurser samt säljer dansskor. Inom familjen finns fem företag, däribland Håkans mekaniska verkstad, och Andreas skogsmaskinentreprenad. Här hemma är det ändå Åbackens Äventyrscamp som är mest påtagligt.

– Vi har fem stugor, samt bastu och servicebyggnad för gästerna. Vi har stor andel tyska gäster, och väldigt många fiskeintresserade. Om dom vill ha en fiskeguide så fixar jag det. Just nu har vi ett gäng skogsröjare, och då fixar jag matlådor åt dom. Det gäller att lyssna på vad gästerna efterfrågar.

Majvor med katt.

Parallellt med campingen kör Majvor timmerbil åt ett lokalt åkeri, och trycker på vikten att kunna stå på flera ben.

– Jag är friskare nu än på den tiden jag var anställd. Det är så värdefullt att få råda över sin egen tid. Även om det är mycket att göra, är det ingen annan än jag som bestämmer över min tid. Vi har byggt upp den här anläggningen med egna medel, det fanns inga stöd att söka då. Men vi har haft jättebra kontakt med kommunen. Speciellt Bygg och Miljö har varit hjälpsamma och kommit med tips och goda råd så att vi har kunnat göra rätt från början.

Majvor står framför hyllor fyllda med skor.
Senast uppdaterad 20 december 2023