12 februari 2023 kl. 19.00-21.00

Stolarna vid havet

Söndag den 12 februari klockan 19 spelar Riksteatern föreställningen "Stolarna vid havet" på Centrum i Hammarstrand. Det är en nyskriven komedi om politik och vänskap av Adde Malmberg.

Allan, en pensionerad politiker sitter vid sitt fritidshus, i sin favoritträdgårdsstol på sin favoritplats, en kulle med utsikt över havet. Snart visar det sig att hans nya granne är hans tidigare politiske motståndare Rutger! Även han är pensionerad och vill njuta av den fina utsikten. I varsin stol, målad i varsin färg – röd respektive blå – och på varsin sida av tomtgränsen startar nu ett vardagsgnabb om precis allt som de tycker olika om. De är aldrig överens och har alltid olika utgångspunkter och drar olika slutsatser, men påfallande ofta tycker de ändå samma sak och långsamt uppstår ett slags vänskap mellan dem.

En dag dyker inte Rutger upp och Allan tror först att han inte längre duger, men istället visar det sig att Rutger är sjuk. Han kommer tillbaka men efter ett tag är han borta för alltid. En varm komedi om meningsskiljaktigheter och likheter där vi kanske inte visste att de fanns.

Stolarna vid havet är skriven och regisseras av Adde Malmberg som länge varit en av Sveriges mest älskade komiker, skådespelare och regissörer. Senast aktuell på Riksteatern med Man får väl ställa upp och Pang i bygget på Fredriksdalsteatern, samt Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage på Cirkus i Stockholm.

Som Allan ser vi Ralph Carlsson, som vi känner från bla. Enkelstöten, Hundraåringen och Solsidan. I rollen som Rutger ser vi Gustav Levin känd från TV-serien Träpatronerna, Lars Molins Tre kärlekar och Skärgårdsdoktorn.

Medverkande: Ralph Carlsson och Gustav Levin

Biljetter

Ej medlem i Riksteatern: 250 SEK

Medlem: 200 SEK

Ungdomar under 26 år: 50 SEK

Du kan köpa biljetter på Tickster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konstnärligt team

Manus och regi: Adde Malmberg
Dramaturg: Jani Lohikari
Scenografi och kostym: Annika Bromberg
Maskdesign: Anna Olofson

Producent: Riksteatern

Senast uppdaterad 30 december 2022