1 december 2022 kl. 13.00-15.00

Föreläsningsserien After Work - "Nej tack!"

Torsdag den 1 december klockan 13 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Hammarstrand på Strandliden är det direktsänd föreläsning från Jamtli!

Om föreläsningen

I år firas 100-årsminnet av Sveriges första folkomröstning! År 1922 skulle svenska folket ta ställning: Ja- eller Nej till försäljning av rusdrycker. Därefter har flera andra omröstningar genomförts i Sverige. I samband med vissa har det bildats intresseföreningar som drivit särskilda kampanjer och från några finns handlingar sparade hos Föreningsarkivet i Jämtlands län. Här berättas om kampen för alkoholförbud, om turerna kring fortsatt vänstertrafik och om när folket skulle välja linje i frågan om kärnkraften. 

Medverkande: Mia Nilsson, Föreningsarkivet i Jämtlands län 

Lokala mötesplatser

Tillsammans med Ragunda Hembygdsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den lokala mötesplatsen för föreläsningsserien After Work i Vuxenskolans lokaler på Strandliden. Varmt välkomna på torsdagarna kl 13.00 under hela hösten

Mer information

Mer information om föreläsningarna finns på Arkivet i Östersunds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 23 september 2022