17 november 2022 kl. 13.00-15.00

Föreläsningsserien After Work - Jakt i Oviksfjällen ur ett samiskt perspektiv 

Torsdag den 17 november klockan 13 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Hammarstrand på Strandliden är det direktsänd föreläsning från Jamtli!

Om föreläsningen

Antagligen var det på grund av den goda tillgången på vilt, och möjligheterna till jakt, som de första människorna sökte sig till Oviksfjällen. Så småningom utvecklades renskötseln men jakten har, på olika sätt, fortsatt att vara ett viktigt komplement till rennäringen. Här presenteras delar av den jakt som har genomförts i Oviksfjällen under olika tider ur ett samiskt perspektiv. Vi får bland annat höra om den viktiga jakten för föda, den rituella jakten och om jakt för att skydda tamdjuren mot rovdjur. 

Medverkande: Ann Kristin Solsten, Gaaltije 

Lokala mötesplatser

Tillsammans med Ragunda Hembygdsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den lokala mötesplatsen för föreläsningsserien After Work i Vuxenskolans lokaler på Strandliden. Varmt välkomna på torsdagarna kl 13.00 under hela hösten

Mer information

Mer information om föreläsningarna finns på Arkivet i Östersunds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 23 september 2022