24 november 2022 kl. 13.00-15.00

Föreläsningsserien After Work - ”I Anjan måste du ha vikten på dalskidan älskling” 

Torsdag den 24 november klockan 13 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Hammarstrand på Strandliden är det direktsänd föreläsning från Jamtli!

Om föreläsningen

Anjans fjällstation ligger mellan sjön Anjan och Baksjön i västra Jämtland. Den uppfördes 1937 i en rustik nordamerikansk stil, inspirerad av grundaren Eyvind Frölichs tid som trapper i Alaska. Eyvind Frölich var en kontroversiell människa. I hans bagage ryms allt från entreprenör inom turistnäringen; till äventyrsjägare, idrottsman och hängiven soldat. Eyvind Frölich engagemang satte en stark prägel på denna pärla i den Jämtländska fjällvärlden. 

Medverkande: Jim Hedlund, Riksarkivet i Östersund 

Lokala mötesplatser

Tillsammans med Ragunda Hembygdsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den lokala mötesplatsen för föreläsningsserien After Work i Vuxenskolans lokaler på Strandliden. Varmt välkomna på torsdagarna kl 13.00 under hela hösten

Mer information

Mer information om föreläsningarna finns på Arkivet i Östersunds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 23 september 2022